A VHC láthatóan leállította a nem sürgősségi eljárásokat.

A VHC láthatóan leállította a nem sürgősségi eljárásokat.

A közegészségügyi tisztviselők arra figyelmeztetnek, hogy valószínűleg több amerikai eset lesz, beleértve a légúti vírus korlátozott személyről emberre való terjedésének lehetőségét is, de hangsúlyozták, hogy a lakosságot fenyegető kockázat továbbra is alacsony. A járvány közel 10 000 embert fertőzött meg, főleg Kínában, és ott több mint 200-an haltak meg.

Nanjingban, Kínában: Arcmaszkok, friss gyümölcsök és zöldségek ritkák, ahogy a koronavírustól való félelem nő

Tippek: Hogyan maradjunk egészségesek a repülőn, mivel a koronavírus, az influenza és a megfázás utazási aggályokat okoz

A washingtoni állambeli férfi a kínai Wuhanba utazott, hogy meglátogassa családját. Azt mondta az egészségügyi tisztviselőknek, hogy nem kereste fel a tenger gyümölcsei piacát, amely a kezdeti megbetegedések csoportjához kapcsolódik, és nem keresett fel egészségügyi központokat, és nem került kapcsolatba senkivel, akinél légúti vírus tünetei vannak.

A férfi életjelei stabilak voltak a láz, a köhögés és a fáradtság ellenére. A kórházban töltött ötödik éjszakáján készült mellkasröntgen azonban tüdőgyulladás jeleit tárta fel, ezért az orvosok oxigénnel és egyéb gyógyszerekkel kezelték. A következő napon a röntgenfelvételek mindkét tüdejében nyomokat tártak fel, „az atípusos tüdőgyulladásnak megfelelő leletet”, amelyet általában gyalogos tüdőgyulladásnak neveznek. Az orvosok egy kísérleti, vírusellenes kezelést alkalmaztak, a remdesivirt.

Két nappal később állapota az időnkénti száraz köhögéstől és orrfolyástól eltekintve javult. Kórházban maradt, és csütörtökre "minden tünet megszűnt, kivéve a köhögését, amely egyre súlyosabb" – áll a jelentésben.

A megyei és a szövetségi egészségügyi tisztviselők nyomon követték a férfi utazását, és felvették a kapcsolatot a vele szoros kapcsolatban álló személyekkel. A megyei egészségügyi tisztviselők elmondták, hogy néhány egészségügyi dolgozót, akik a sürgősségi klinikán kezelték, arra kérték, hogy maradjanak otthon, és figyeljék a tüneteket.

Eddig senkinél nem diagnosztizáltak koronavírust, aki kapcsolatba került a férfival.

Egy halálos vírus terjed államról államra. A legsebezhetőbbeket zsákmányolja, könyörtelenül lecsap a betegekre és az idősekre. Az elmúlt néhány hónapban legalább 39 gyermek életét követelte.

A vírus az influenza, és sokkal nagyobb veszélyt jelent az amerikaiakra, mint a Kínából származó koronavírus, amely világszerte a címlapokra került.

Éljen kiegyensúlyozott életet a Welltone segítségével – látogasson el a https://welltone-website.com/ oldalra most.

„Ha az új koronavírus és influenza relatív veszélyére gondolunk, nincs összehasonlítás” – mondta Dr. William Schaffner, a Vanderbilt Egyetem Orvosi Központjának prevenciós orvostudomány és egészségpolitika professzora. „A koronavírus ehhez képest egy csapás lesz a láthatáron. A kockázat triviális.”

Az biztos, hogy komolyan kell venni a koronavírus-járványt, amely a múlt hónapban indult ki a kínai Vuhan városában. A vírus tüdőgyulladást okozhat, és több mint 800 betegségért és 26 halálesetért felelős. Brit kutatók becslése szerint a vírus 4000 embert fertőzött meg.

Az Egyesült Államokban egy második Kínába látogató embernél is diagnosztizálták a vuhani vírust – közölték pénteken a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ illetékesei. A közegészségügyi dolgozók 22 állam további 63 betegét figyelik.

Koronavírus: az Egyesült Államok azt mondja, „ne utazzon” a kínai Vuhanba; a légitársaságok utazási felmentést kínálnak

Az influenza ritkán kap ilyen figyelmet, annak ellenére, hogy évente több amerikait öl meg, mint bármely más vírus – mondta Dr. Peter Hotez, a houstoni Baylor College of Medicine gyermekgyógyászati, molekuláris virológiai és mikrobiológiai professzora.

A CDC szerint az influenza már legalább 13 millió amerikait megbetegedett ezen a télen, 120 000-en kerültek kórházba és 6600-an haltak meg. És az influenzaszezon még nem is tetőzött. Egy rossz évben az influenza akár 61 000 amerikait is megöl.

A CDC szerint a felnőttek kevesebb mint fele kapott influenza elleni védőoltást az elmúlt szezonban. Még a légúti megbetegedésekkel szemben különösen érzékeny gyermekek körében is csak 62%-uk kapta meg az oltást.

Ha az amerikaiak nem félnek az influenzától, ez talán azért van, mert be vannak téve az éves figyelmeztetéseknek. Számukra az influenza régi hír. A külföldi helyekről elnevezett vírusok – mint például az Ebola, a Zika és a Wuhan – mégis rettegést keltenek.

„Az ismertség közömbösséget szül” – mondta Schaffner. "Mivel új, titokzatos és egzotikus helyről származik, a koronavírus szorongást kelt."

Egyes orvosok azzal viccelődnek, hogy az influenzát át kell nevezni.

„Át kellene neveznünk az influenzát; Nevezzük XZ-47 vírusnak, vagy valami ijesztőbbnek” – mondta Dr. Paul Offit, a Philadelphiai Gyermekkórház Vaccine Education Center igazgatója.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban a kanyaró 5000 embert ölt meg az elmúlt évben – több mint kétszer annyit, mint az ebola. Az UNICEF illetékesei azonban megjegyezték, hogy a kanyaró, amelytől sok amerikai már nem tart, kevés figyelmet kapott. A kanyaró majdnem mindegyik áldozata 5 év alatti gyerek volt.

Vannak, akik kevésbé aggódnak az influenza miatt, mert létezik egy vakcina, amelynek védettsége 19% és 60% között mozgott az elmúlt években. Schaffner szerint pusztán a választás lehetősége, hogy beadják-e az influenza elleni védőoltást, az emberekben a kontroll illúzióját keltheti.

Az emberek azonban gyakran tehetetlennek érzik magukat az új vírusok elleni küzdelemben. Az a tény, hogy egy repülőgép utasa átterjesztette a SARS-t más utasokra és a személyzetre, az embereket különösen kiszolgáltatottnak érezte.

Mivel a vuhani vírus új, az embereknek nincs ellenanyaga. Az orvosoknak nem volt idejük kezeléseket vagy vakcinákat kidolgozni.

A nagy kérdés, egyelőre ismeretlen, hogy a vírus milyen könnyen terjed át egy fertőzött személyről másokra. A WHO ezen a héten úgy döntött, hogy nem nyilvánítja nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek a vuhani járványt. A tisztviselők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a járvány még nem tetőzött. Úgy tűnik, hogy minden új koronavírusos beteg körülbelül két másik embert fertőz meg.

Összehasonlításképpen, a SARS-ben vagy súlyos akut légzőszervi szindrómában szenvedő betegek átlagosan két-négy másikra terjesztik a fertőzést. Minden egyes kanyarós beteg – a tudomány által ismert egyik legfertőzőbb vírus – 12-18 be nem oltott embert fertőz meg.

Az egészségügyi tisztviselők attól tartanak, hogy az új koronavírus a SARS-hez hasonlíthat – amely 2002-ben hirtelen jelent meg Kínában, és 26 országra terjedt el, a WHO szerint 8000 embert betegített meg és 774-et ölt meg.

Schaffner szerint az Egyesült Államok elkerülte a SARS elleni golyót. A CDC szerint csak nyolc amerikai fertőződött meg, és egy sem halt meg. A SARS mégis globális pánikot keltett, aminek következtében az emberek szállodákat zártak be, járatokat töröltek és üzleteket zártak be.

A koronavírusok kiszámíthatatlanok lehetnek – mondta Dr. Michael Osterholm, a Minnesotai Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó kutatási és szakpolitikai központjának igazgatója. Míg egyes betegek soha senki mást nem fertőznek meg, a „szuperterjesztők” több tucat másikat is megfertőzhetnek.

A szöuli Samsung Medical Centerben 2015-ben egyetlen sürgősségi beteg 82 embert – köztük betegeket, látogatókat és személyzetet – fertőzött meg MERS nevű koronavírussal, vagyis közel-keleti légúti szindrómával. A kórházat részben bezárták a vírus megfékezésére .

„Ez a világ egyik legjobb egészségügyi központja, egyenrangú a Cleveland Klinikával, és térdre kényszerítették őket” – mondta Osterholm.

A MERS azonban soha nem jelentett nagy veszélyt az Egyesült Államokra

A CDC szerint csak két betegnél az Egyesült Államokban – olyan egészségügyi szolgáltatóknál, akik Szaúd-Arábiában dolgoztak – volt valaha pozitív a vírustesztje. Mindkét beteg túlélte.

Hotez, aki az elhanyagolt betegségek elleni vakcinák kifejlesztésén dolgozik, elmondta, hogy aggódik a beoltatlan gyerekek miatt. A legtöbb gyerek, aki influenzában hal meg, nem kapott védőoltást az influenza ellen. És sokan korábban egészségesek voltak.

"Ha aggódik az egészsége miatt, vegye be az influenza elleni védőoltást" – mondta Hotez. "Nincs túl későn."

A Kaiser Health News (KHN) egy nonprofit hírszolgáltatás, amely egészségügyi kérdésekkel foglalkozik. Ez a Kaiser Family Foundation szerkesztőileg független programja, amely nem áll kapcsolatban a Kaiser Permanentével.

Egyes kórházak és sebészeti központok a COVID-19-válság közepette továbbra is választható műtéteket végeznek, dacolva a szövetségi kérelmekkel és az állami tilalmakkal, amelyek célja a nem létfontosságú eljárások leállítása, még akkor is, ha az alapvető egészségügyi felszerelések fogynak.

Az egészségügyi személyzet tagjai azt mondták, hogy az előírások betartásának megtagadása veszélybe sodorja őket és családjukat, mivel kénytelenek újra használniuk az egyéni védőfelszereléseket, például az arcmaszkokat. Egyesek szerint a bevételt termelő sebészek túlméretezett befolyása hajtó tényező.

Kathleen Bartholomew, Washington állam írója és ápolásbiztonsági szószólója a múlt hét végén megkérdezte egy online ápolói csoport tagjait az USA TODAY programjában tervezett műtétekről. A több mint 170 válaszadó közül kevesebb, mint öten számoltak be arról, hogy a kórházaik továbbra is folytatják ezeket, ami Bartholomew szerint még mindig túl sok.

"Miért van egyáltalán vita, amikor a tények olyan egyértelműen azt mutatják, hogy azonnal le kell állítani minden választható eljárást?" Bartholomew mondta. "Sok egészségügyi dolgozó még mindig egy elavult hierarchikus gondolkodásmóddal praktizál, ahol a sebészek birtokolják a hatalmat, annak ellenére, hogy a kutatások kimutatták, hogy csak egy csapatban végzett munka biztosítja betegeink biztonságát."

Tényellenőrzés: Mi igaz és mi hamis a koronavírussal kapcsolatban?

Vizsgálat: Az FDA leállította az otthoni koronavírus-teszteket, de ezek is részei lesznek a megoldásnak?

A választható műtétek előre tervezett orvosi eljárások, mivel nem sürgősségi esetek, és nem feltétlenül szükségesek. Ezek közé tartoznak a kozmetikai változtatások, például az orrműtétek, de magukban foglalhatják a nagyon szükséges emlőrekonstrukciót, térdprotéziseket és olyan műtéteket, amelyek enyhítik a fájdalmat vagy megkönnyítik a látást. Ha plasztikai vagy ortopédiai sebészetről van szó, az elektív sebészet a kórház legnagyobb jegykezelései közé tartozik.

Az egyik orvos azt mondta, hogy a levél miatt az alkalmazottak visszajelzést kaptak a vezetőségtől.

„Arra kérjük kollégáinkat és munkatársainkat, hogy professzionálisan és tisztelettudóan járjanak el

mindazoknak, akik aggodalmuknak adnak hangot a válsággal kapcsolatban” – áll a levélben.

Nivedita Lakhera belgyógyász , aki sok COVID-19 beteget kezel egy kaliforniai kórházban, több mint 10 000 egészségügyi dolgozóval áll kapcsolatban a közösségi médiában. Kórházában nem végeznek választható eljárásokat, de sok olyantól hallott, akik olyan kórházakban dolgoznak.

Az orvosokat és a kórházi személyzetet "szándékos áldozatok helyzetébe hozták, és azt mondták nekik, hogy tegyék félre személyes biztonságunkat pénzügyi okokból" – mondta Lakhera, aki két könyvet írt a mentális egészségről és a gyógyításról. "Amikor a kórházak nem sürgősségi eljárásokat hajtanak végre, úgy látjuk, hogy rendben vannak a halálunkkal a rövid távú bevételek iránti mohóságuk miatt. Neheztelünk emiatt, de tehetetlenek vagyunk, és amúgy is kénytelenek vagyunk ott lenni."

Annak ellenére, hogy sok orvos és nővér "érzi magát etikailag megsértve" – ​​mondta, attól tartanak, hogy elveszítik az állásukat, ha felszólalnak.

Pánik az orvosok között. Koronavírus: Első vonalbeli orvosként nem engedhetem, hogy egy másik kollégám traumát, öngyilkosságot szenvedjen el

Ez egy olyan jelenség, amelyet John Kauchick nyugdíjas utazási nővér gyakran látott 37 éves munkája során.

"Valószínűleg ugyanazok a kórházak, ahol a vezetők megtorlása… és az elbocsátások a jellemzőek" – mondta Kauchick, az ápolásbiztonság szószólója. "Amikor a sebészeten dolgoztam, nem volt szokatlan, hogy egy sebész a besorolást sürgősre vagy sürgősre változtatta, hogy az ütemterv szerint járjon el, vagy a lista élére helyezze az esetet, különösen a munkaidő után."

Választható tárgyak megválasztása: Az ellátási és biztonsági aggodalmak ellenére folytatódnak a választható műtétek néhány amerikai kórházban a koronavírus-járvány idején

Pénzügyek vs. etika

Az USA TODAY március 21-én jelentette, hogy a kórházak, köztük az UPMC és az arlingtoni Virginia Hospital Center, engedélyeztek néhány elektív műtétet. Jerome Adams általános sebész aznap az USA-nak írt egy beadványt, amelyben az orvosokat és a kórházakat arra buzdította, hogy álljanak le. A VHC láthatóan leállította a nem sürgősségi eljárásokat.

"Mivel a kormány teljes erőfeszítése kellős közepén vagyunk a COVID-19 elleni küzdelem érdekében, szükségünk van az egészségügyi dolgozókra és még többre, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak" – írta Adams. "Minden nem sürgős eset értékes személyzeti időt és energiát vesz igénybe, megerőlteti a munkaerőt, aki már túl van ebben a küzdelemben."

Az American College of Surgeons a pénzügyi nyomásra hivatkozott az általa kiadott "etikai irányelvekben".

"Az egészségügyi rendszereknek, valamint a szövetségi és tartományi kormányoknak átfogó megoldásokat kell kidolgozniuk a kórházakra, orvosokra és más egészségügyi szolgáltatókra a lemondott műtétekből eredő pénzügyi hatások kezelésére, hogy ezek az észlelt pénzügyi kockázatok ne befolyásoljanak egyes sebészek további tevékenységét. választható műveletek” – áll az irányelvekben.

Whatsapp Resmi Dewa16 SLOT THAILAND https://dewa16.co.uk/ https://bola16.co.uk/ slo16 slot gacor http://siad.dpmd.gorutkab.go.id/ https://journal.binadarma.ac.id/pages/article/deposit-pulsa-tanpa-potongan/ https://stennisflagflyers.com/ https://nanotechinstitute.org/ slot gacor https://hollyvalance.net/ slot gacor deposit pulsa tanpa potongan slot thailand deposit pulsa tanpa potongan slot gacor hari ini slot pulsa https://dewa16.id/ slot gacor slot16 BOLA16 BOLA16 SLOT16 slot gacor deposit pulsa tanpa potongan https://sertifikasi.upy.ac.id/assets/mgacor/ http://103.141.105.92/ slot gacor slot gacor slot gacor slot dana slot gacor slot gacor slot thailand slot pulsa slot kamboja slot gacor https://sibangkodir.bpsdm.jatimprov.go.id/api/gacor deposit pulsa tanpa potongan slot kamboja https://littlebeedesigns.co.uk/ slot gacor maxwinhttps://siakad.stikeslakipadada.ac.id/sgacor/ https://stikeslakipadada.ac.id/gacor slot gacor slot dana deposit pulsa tanpa potongan slot thailand slot pulsa https://ppsdml.bpsdm.dephub.go.id/rames/toto/ https://kejari-sanggau.kejaksaan.go.id/ramestoto/ http://conference.fkm.unand.ac.id/rames/toto/ slot thailand togel online slot gacor slot gacor deposit pulsa tanpa potongan deposit pulsa tanpa potongan deposit pulsa tanpa potongan slot thailand slot gacor slot thailand deposit pulsa tanpa potongan slot gacor slot thailand slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor deposit pulsa tanpa potongan deposit pulsa tanpa potongan slot gacor deposit pulsa tanpa potongan slot gacor slot gacor slot gacor slot thailand slot gacor https://kecjelutung.jambikota.go.id/cgi-bin/